“Jeg hader jobsamtaler. Jeg er introvert og jeg bliver anspændt og lettere panisk hver gang jeg skal til en jobsamtale. Jeg er virkelig træt af at føle mig utilstrækkelig.”

Sådan sagde Camilla til mig efter hun havde oplevet endnu en jobsamtale gå dårligt.

“Hvad skal jeg gøre, jeg er jo ikke verdens mest udadvendte person”, spurgte hun mig.

Gode råd er dyre, når man som introvert skal begå sig på et stærkt konkurrencepræget jobmarked, hvor de kandidater, der med lethed fortæller løs om deres mange talenter, er dem der står forrest i køen.

Ikke fordi de nødvendigvis er de bedste kandidater, men simpelthen fordi de så let kan kommunikere deres kompetencer.

Introverte er kendetegnet ved ikke at snakke så meget. De er på en måde ord-økonomer i en verden, der lider af verbal diarré.

Samfundet fortæller os konstant, at det er godt at kommunikere højt, hyppigt og omfattende – også selvom det betyder, at det der kommer ud er overfladisk og ugennemarbejdet, og der er meget ligegyldig støj på linien.

Introvert i jobsamtale – sæt selv stemningen

Men i en jobsamtale skal vi vise os. Vi kommer ikke uden om det. Og her kommer mange af de 25% af den danske befolkning, der kan kategoriseres som introverte, let til kort.

Derfor vil vi i denne episode af TV med Jeanette udforske, hvordan vi som introverte kan være med til at præge selve stemningen til jobsamtalen, så vi kan kommunikere på en afslappet måde, der viser os fra vores bedste side. Og jeg lover dig – alle tips i episoden er tilpasset en introverts behov for grundighed, dybde og autencitet.

Hvis du kan genkende dig selv i episoden vil jeg gerne høre om dine erfaringer med jobsamtaler som introvert i kommentarfeltet nedenfor.

  • Kender du til de frustrationer, som Camilla oplever? Og hvordan har du forberedt dig til de jobsamtaler, du har været inviteret til?

Hvis du kender nogen i dit netværk – kunder, kolleger, familiemedlemmer eller andre, som du ved, kæmper med at være sig selv og slappe af til jobsamtaler, må du meget gerne dele denne episode med dem.

XO Janett

Tumler du også med et karrieredilemma, som du vil have mit input på, så fortæl mig om det lige HER

Du kan læse mere om introverthed her:
http://www.hsp-info.dk/art0200_om_introekstrovert.htm

Hvis du er i tvivl om, om du er mere introvert eller ekstrovert kan du tage en test her:
http://www.sensitiv.dk/introvert_indadvendt_test

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tag så meget action at du må sige nej til jobs.


Om 30 sek. ved du hvordan du på en let og legende måde skaber de resultater du brænder for og lander det job du elsker. Du får:

- udførligt overblik over de steps du skal inkludere
- hvordan du integrerer jobsøgning i din hverdag
- struktur og fede vibes til at gøre processen sjov

You have Successfully Subscribed!

Erfarings & Behovsmatricen


Om 30 sek. får du et redskab, som på en let og legende måde giver dig overblik over hvilke erfaringer du skal fokusere på at få her og nu.

Brug matricen til at skabe et godt overblik over, hvilke steps du skal tage for at nå i mål.

ENJOY!

XO Janett

You have Successfully Subscribed!