Kender du det at du har svært ved at vælge, hvilke stillinger du skal satse på? Altså sådan helt, SH*T jeg er bange for at satse på de forkerte stillinger og gå glip af det fede job.

Det kan lyde som et luksusproblem i en tid med stigende akademikerledighed, manglende lærerpladser og generel kamp om de gode jobs.

Men problemet er reelt og Erik har i onsdagens episode, netop dette dilemma tæt inde på livet. Han er bange for at vælge forkert og gå glip af det rigtige job eller sidde tilbage med det forkerte.

Og jeg forstår ham godt. Jeg har prøvet hele 3 gange i træk at vælge forkert, og jeg har tre gange måtte forlade stillinger, der så spændende ud til en start, men matchet var skidt, for jeg havde søgt dem ud fra de helt forkerte præmisser.

I denne episode af TVMEDJeanette deler jeg min personlige erfaring med at begå dumme fejl og du får mine 3 bedste metoder til at sikre, at du træffer din beslutning med både HJERNE og HJERTE.

Når du har haft tid til at se episoden, så vil jeg elske at høre om dine erfaringer med at vælge de rigtige jobs ud.

Har du søgt og fået et job, som du efterfølgende oplevede var helt forkert til dig?

Og har du efterfølgende ændret din søgestrategi, så den bedre matchede dine livsmål og værdier generelt?

Jeg glæder mig til at læse dit input på bloggen – det er skønt at du skriver til mig privat, men vi bliver meget klogere i fællesskab, så når du deler dine indsigter med mig i kommentarfeltet kommer det os alle til gode.

Der er masser af goodie links i episoden og helt konkrete modeller du kan få inspiration fra – SÅ HUSK AT SE DEN!

Tusind tak fordi du ser med hver anden onsdag!

XO Janett

PS: Hvis du kender nogen i din omgangskreds – venner, kolleger eller kunder, som er stuck i ambivalens mht., hvilke stillinger de skal satse på, så del denne mail med dem, så de kan finde ny input til, hvordan de bedst træffer det valg der balancerer hjerne og hjerte.

2 Kommentarer

 1. Jens Keis Kristensen

  Hej Janett. God pointe med at matche et konkret stillingsopslag med ens værdier. Tænker dog at det at finde et job man er glad for og trives i, ikke altid kan afklares ud fra stillingsopslaget. En god chef der har en realistisk forventning for, hvad man kan nå, er mindst ligeså vigtig. Personligt har jeg arbejdet i både det offentlige (en stor og en halvstror kommune) og i et par mindre private firmaer, og jeg trives klart bedst i førstnævnte virksomheder, hvor man er overenskomstmæssigt ansat og ikke har en fyring hængende over hovedet så snart ordetilgangen går en smule ned. Nå jeg arbejder med afklaring af ledige, forsøger jeg at få dem til at tænke vriksomhedskultur ind; trives de bedst i små eller store organisationer, offentlige eller private arbejdspladser, trives man i et hektisk eller roligt arbejdsmiljø, etc. KH Jens

  Svar
  • Janett Laumand

   Hej Jens

   Jeg er fuldstændig enig med dig og din pointe er bestemt en ny eller måske flere episoder værdig. Personligt trives jeg bedst i enten mindre iværksætterorienterede virksomheder med nærhed til ledelsen og beslutningsprocesserne – eller i større organisationer med en udpræget grad af flexibilitet og selvledelse. Men igen – det tog mig nogle omgange i forskellige virksomheder at finde ud af, at det var sådan jeg bedst trives og skaber mest værdi.

   Tak fordi du følger med!
   XO Janett

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tag så meget action at du må sige nej til jobs.


Om 30 sek. ved du hvordan du på en let og legende måde skaber de resultater du brænder for og lander det job du elsker. Du får:

- udførligt overblik over de steps du skal inkludere
- hvordan du integrerer jobsøgning i din hverdag
- struktur og fede vibes til at gøre processen sjov

You have Successfully Subscribed!

Erfarings & Behovsmatricen


Om 30 sek. får du et redskab, som på en let og legende måde giver dig overblik over hvilke erfaringer du skal fokusere på at få her og nu.

Brug matricen til at skabe et godt overblik over, hvilke steps du skal tage for at nå i mål.

ENJOY!

XO Janett

You have Successfully Subscribed!